Ga terug

#scheidsbedankt
 
 
De Week van de Scheidsrechter (3 t/m 11 oktober) is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Als dank voor de inzet van onze scheidsrechters liggen er 10 en 11 oktober heerlijke Appelflappen voor hen klaar.
 
Het scheidsrechtersteam 2015 -2016
Het komend seizoen gaan we jullie verder kennis laten maken met onze scheidsrechters.
Benieuwd wie er allemaal in het scheidsrechtersteam zitten en waarom ze scheidsrechter zijn?
Lees dan snel verder.
 
Scheidsrechters                                           Nieuwe scheidsrechters
Henk van Rooy                                               Esmee Verbrugge
Harry van Lankveld                                        Kristie Ruijs
Benita van de Rijt                                           Ilona Vissers
Mariëlle van de Tillaart                                 Lieke Geubbels
Ronald Liesker                                               Anne Geubels
Danielle Jilissen
Anny Kerkhof
Ruud Buitenhuis
Rik Peelen
Anja Donkers
Rosina Oppers
Jet Verbruggen
Dainne Oppers
 

 
 
 Een kleine ‘ greep’ uit onze topselectie scheidsrechters.
 
 
 
 
Waarom is scheidsrechters zijn nou zo leuk?
 
We vroegen het aan de volgende scheidsrechters:
 
Danielle Jilissen
 
Bijna tien jaar geleden ben ik begonnen als scheidsrechter voor De Korfrakkers.
In de afgelopen jaren heb ik alles wel gefloten, van F-jes t/m senioren. De laatste jaren kies ik bewust voor de jeugd, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar het fluiten van D- en C-jeugd. Vanuit mijn optiek probeer ik de jeugd wat te leren aan de hand van situaties die tijdens een wedstrijd ontstaan. Als ze niet begrijpen waarom ik heb gefloten, leg ik dat altijd even uit. Als je dan vervolgens merkt dat dit wordt opgepikt tijdens de wedstrijd dan heb ik mijn doel bereikt. Het gevoel hebben dat je ze iets hebt kunnen meegeven tijdens de wedstrijd is voor mij als scheidsrechter waardevol. Elke wedstrijd is anders, met andere situaties en andere teams. Daardoor leer ik ook elke keer nog bij. Dit houdt mij scherp.
Daarnaast vind ik het fijn om te zien dat iedereen zin en plezier heeft in de wedstrijd, dan heb ik het ook naar mijn zin. Als na afloop zowel het thuisteam als de tegenstander een fijne wedstrijd hebben gespeeld dan is het voor mij weer een geslaagde zaterdag.
 
 
Rik Peelen
 
Het was begin najaar, seizoen 2009 toen er een brief binnenkwam van de Korfrakkers met de vraag of er mensen zich in wilde zetten als vrijwilliger. Het aangeven dat ik de website wel wilde bijhouden was met mijn achtergrond een eerste keuze, het aankruisen van scheidsrechter worden, daar had ik meer tijd voor nodig. Na een viertal avonden spelregelkennis en het behalen van het theorie B examen sprongen we bij het zaalkorfbaltoernooi in het diepe door het fluiten van enkele wedstrijden van de A-junioren, geobserveerd door twee vakkundige mensen die na de wedstrijd nog even wat aandachtspunten aanstipten. Twee en een half jaar later had ik mijn examen als verenigingsscheidsrechter, met dit diploma mag ik alle thuiswedstrijden fluiten behalve de wedstrijdklassen. Mijn plezier haal ik uit het zo goed mogelijk fluiten van de wedstrijd (fouten maakt iedereen) en bij de jeugd het zo goed mogelijk begeleiden en uitleggen en me tevens zo min mogelijk aantrekkend van commentaar binnen en buiten het veld. In 2013 begon ik met de volgende stap, het fluiten gaat al lekker en met het worden van KNKV scheidsrechter krijg ik ook daar meer uitdaging in. Na het behalen van het examen begin maart heb ik al enkele wedstrijden als neutrale scheidsrechter gefloten, in het begin wat onwennig want het is weer een aantal klassen hoger maar ik doe het (nog steeds) met veel plezier. Mocht je nog meer van mij willen lezen over wat ik denk en voel na het fluiten van wedstrijden: http://www.peelen-erp.eu/index.php/blog-rik/bekijken-blog-rik
 Anny Kerkhof
 
De reden dat ik scheidsrechter ben geworden bij de cub is omdat ik 15 jaar geleden, Toon mijn man, de cursus zou gaan doen maar hij was verhinderd. Toen ben ik deze maar gaan volgen. En daar heb ik geen spijt van gehad. Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. En betrokken te blijven bij de club. Bovendien vind ik het ook nog eens erg leuk om het te doen.
 
 
 
 
 
 
 

Harrie van Lankveld
 
Het is leuk om met mensen om te gaan. Samen je sport te beoefenen, op een fijne manier. En om mijn cluppie aan de nodige punten te helpen en voor de rompregeling arbitrage.
Benieuwd wat het is: http://www.knkv.nl/arbitrage/algemene-info/rompregeling-arbitrage/
 
(m.a.w. om boetes en puntenmindering te voorkomen bij het leveren van te weinig scheidsrechters)
 
 
 
 
 

Ilona Vissers (nieuw)
 
Ik wordt scheidsrechter omdat ik vind dat we allemaal wat voor de club moeten doen om deze draaiende te houden. Ik vind het ideaal om zo af en toe op de zaterdagen de club te helpen. Dit is voor mij het beste te combineren met het thuisfront. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 #SCHEIDSBEDANKT
Mooi en sportief seizoen gewenst