Ga terug
Het was druk afgelopen weekend in sporthal Ter Aa.  Het jaarlijkse Harrie van Lankvelt zaalkorfbaltoernooi trok vele sporters en aanverwanten naar de sporthal om de 1e stappen weer te zetten in de zaal. Veel teams gebruiken het toernooi als opwarmertje voor het zaalseizoen. Met nieuwe elementen en een heus huldigingspodium werd geprobeerd nieuw elan te geven aan dit evenement.
 
Voor het eerst in de geschiedenis waren gemengde teams te bewonderen in de pupillen D poule. De Eindhovense clubs Rust Roest als ook DSC, de topclubs uit het zuiden, kwamen met hun D1/D2 naar Erp om te laten zien dat korfbal ook door jongens wordt bedreven. Het publiek vond het prachtig en zagen gelijk dat het spelletje hiermee dynamischer werd. Extra leuk als je ziet hoe jongens en meisjes elkaar versterken en door goed samenspel mooie combinaties laten zien die naar een doelpunt toe leiden.
De speelsters van De Korfrakkers D2 en D5 gaven goed partij en trokken zich op aan het niveau.
Ze vonden het een uitdaging om “als jongen” te spelen tegen een jongen en moesten alleen even wennen aan het feit dat je dan geen meisjes mocht overnemen.
Het smaakt naar meer zo bleek.
Later op de dag was er het open 4Korfball toernooi voor de aspiranten. Zij hadden zelf gemengde teams geformeerd waarmee ze 4 tegen 4 wedstrijdjes gingen spelen. Vooraf werd er een clinic/training gegeven aan de niet-korfballers zodat ze goed voorbereid aan het toernooi konden beginnen. Deze training werd verzorgd door trainers uit de gemengde korfbalvariant van Rust Roest en PSV. Veel jongens begonnen aarzelend aan de training maar werden al snel fanatiek. Dit was vooral goed zichtbaar tijdens de wedstrijden waar veel strijd werd geleverd.
Menig jongen of meisje wat voorheen nog nooit gekorfbald had wist te scoren.
Het werd een zeer geslaagd experiment wat zeker navolging zal krijgen.
 
Hoewel de jongens echt niet gelijk overstag zullen gaan om te komen korfballen is er zeker een positiever beeld ontstaan en kunnen we tevreden zijn over dit eerste evenement. Het KNKV steunt de club bij het verder ontwikkelen van deze koers maar de eerste stappen zijn gemaakt.
 
Op zondag werd er nog gekorfbald door de A-junioren en senioren. Dit toernooi had nog het traditionele karakter maar ook daarvoor heeft men leuke ideeën voor volgend jaar.