Ga terug

Als vanouds kwam de top van het Nederlandse dameskorfbal op vrijdag 20 mei jl. bij elkaar voor de bekendmaking en uitreiking van de damesawards van seizoen 2015-2016.

In zaal Van Haandel in Erp kregen alle genomineerden hun moment van faam, door van de mooie trap af te komen, geflankeerd door de prachtige meisjes van Korfrakkers D1.

Speciaal voor deze avond was bondscoach Wim Scholtmeijer, samen met speler van het Nederlands team, Laurens Leeuwenhoek, naar Erp gekomen om de prijzen uit te reiken. Zoals de bondscoach op zijn Facebookpagina postte: “Op dameskorfbal gala in Erp. Heel veel vrouwen in één ruimte.

De organisatie had er alles aan gedaan om deze avond cachet te geven; vooral de filmpjes van alle genomineerden vielen zeer in de smaak. Als ook de aubade die gebracht werd aan de scheidsrechters.

De Korfrakkers waren in elke categorie genomineerd en dat is al een prestatie op zich. Het winnen van de award geeft extra veel glans omdat de speelsters zelf nomineren d.m.v. stemrondes en ook de uiteindelijke winnares wordt door de speelsters zelf gekozen. Een betere vakjury is er niet.

Als Korfrakkers hebben we veel kunnen juichen deze avond; een beloning voor het harde werken gedurende dit gehele seizoen.

Team of the year in de Junioren Hoofdklasse                    De Korfrakkers A1
Beste speelster in de Junioren hoofdklasse                      Maud Beekmans (Korfrakkers)
                                                                                    Donna v.d Bosch (Korfrakkers) tweedeBeste Korfbalster Hoofdklasse A-Jeugd: Maud Beekmans    Foto: Ine CoolenTeam of the Year Hoofdklasse A-Jeugd: De Korfrakkers   Foto: Ine Coolen


Beste speelster reserve Topklasse                                          Nominatie Janine van Wanrooy (Korfrakkers)
Hoofdprijs:                                                                                    Lotte Koper (Swift)

Team of the year in de Topklasse                                              De Korfrakkers 1
Beste talent in de topklasse                                                      Nominatie Marlou Hulsen (Korfrakkers)
Beste verdedigster Topklasse                                                   Janine Delisse  (Korfrakkers)
Beste aanvalster in de Topklasse                                              Yara Koster (Spes)
Beste korfbalster in Topklasse (echt de allerbeste)                      Maaike van Oort (Korfrakkers)
 Beste Korfbalster Topklasse: Maaike van Oort      Foto: Ine Coolen
 Beste Verdedigster Topklasse: Janine Delisse      Foto: Ine CoolenTeam of the Year Topklasse: De Korfrakkers     Foto: Ine Coolen

 

 

De prijzen waren verdeeld; het feest kon beginnen. De top in het dameskorfbal is klein, dus speelsters van alle verenigingen kennen elkaar heel goed. Samen met de DJ was het tot in de kleine uurtjes gezellig.

Het seizoen is nog niet ten einde. Hopelijk blijven we juichen. Senioren 1 gaat voor de triple. Junioren A1 en Senioren 2 hebben zich wederom geplaatst voor de halve finale. We hopen op heel veel Erps support!