Ga terug
Eindhoven – Zaterdag 19 maart. Voor de vijftiende keer staat De Korfrakkers in de NK-finale. Deze keer tegen Be Quick. Beiden wonnen ze de kruisfinales nadat ze ook als beste twee in de competitie waren geëindigd. De regerend veldkampioen tegen de regerend zaalkampioen. Beiden sterk in terugkomen van een flinke achterstand. Spanning alom dus in een volgepakt Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Nadat de geelzwarte tribune van Juniorenkampioen Rosolo verruild werd voor het blauw-wit van Be Quick kon de wedstrijd beginnen. Daartegenover het oranje-zwarte vak van De Korfrakkers wat al zo vaak een groot tribunevak sierde. De junioren van De Korfrakkers delfde na verlenging het onderspit tegen de junioren van Rosolo nadat ze nog wel van een ruime achterstand terugkwamen. Nu was het de taak van de senioren om in hun finale wel toe te slaan.
 
Het lukte De Korfrakkers deze keer wel om sterk te openen waar het vele malen deze competitie in de beginfase op achterstand kwam. Anke Verstraten en Heleen van de Nieuwenhof troffen doel voordat Be Quick haar eerste doelpunt kon noteren. Janine Delisse scoorde vervolgens de eerste van haar 6 treffers deze avond. Be Quick kwam terug middels een benutte strafworp. De Korfrakkers verdedigde fel deze wedstrijd waardoor een aantal strafworpen tegen het gevolg was. Dat waren ook de voornaamste redenen dat Be Quick nog enigszins in het spoor van de Erpsen kon blijven. Van Erpse zijde grossierde De Korfrakkers in het scoren van mooie doelpunten waaronder een one-hander van Janine Delisse. Na 20 minuten gespeeld te hebben nam De Korfrakkers al een 5 punten voorsprong. Be Quick is sterk in terugkomen van een achterstand waardoor De Korfrakkers nog echt niet een tandje lager kon schakelen. Met een 9-6 ruststand is er dan ook nog alles mogelijk.
 
Ook in de tweede helft nam De Korfrakkers de eerste 2 doelpunten voor haar rekening. Met de inmiddels ruim opgebouwde marge konden ze het zich veroorloven om de voorsprong te consolideren en enkel nog mooie afstandschoten door de korf te gooien. Met name Janine Delisse en Heleen van de Nieuwenhof troffen hiermee doel. Als ook de routiniers Anke Verstraten en Monique van de Ven hun doelpuntjes meepikken is het gedaan met de kampioensaspiraties van de Nulandse dames. De laatste 2 doelpunten werden nog gegund aan Be Quick maar met een 17-11 overwinning lukte het De Korfrakkers om met groot machtsvertoon haar titel te prolongeren en kan er wederom in Erp gefeest worden. Met haar achtste zaaltitel komt De Korfrakkers daarmee op gelijke hoogte met Rosolo wat haar laatste zaaltitel in 1994 behaalde.
 
Scores:
Janine Delisse 6
Heleen van de Nieuwenhof 4
Monique van de Ven 3
Anke Verstraten 2
Chantal van de Akker 1
Maud Kanters 1