Ga terug
Vanaf nu elke week een finale!
 
De laatste fase van de zaalcompetitie is ingegaan. Zondag 29 januari kwam DDW uit Hooge Mierde in Erp op bezoek. Zij staan 4e op de ranglijst met 13 punten en De Korfrakkers staat 1e met 15 punten; de verschillen zijn erg klein en dus was het zaak om te winnen. Niet meer en niet minder; winnen. 
 
De wedstrijd begon als een droom; binnen 7 minuten stond de stand al op 7-0. Prachtige combinaties met een rendement van bijna 100%. DDW was nog helemaal niet in beeld geweest. Dat de strijd desalniettemin nog los ging barsten, was duidelijk. DDW kwam steeds beter tot schot en kon de stand terugbrengen tot 7-3 maar het antwoord kwam meteen en de score werd uitgebouwd naar 10-3. Scheidsrechter Patrick Jansen moest veelvuldig fluiten voor de felle duels in het paalgebied. Op elke linie werden flinke 1-op-1 duels uitgevochten en daarin is DDW op zijn best. Maar met een ruststand van 12-5 zou de tweede helft eenvoudig uitgespeeld moeten worden. 
 
Meteen na rust werd de 13-5 gescoord maar toen kwam het aanvalsoffensief van DDW. Zij scoorden, net als De Korfrakkers in het begin, 7 keer achter elkaar en dat bracht de stand terug naar 13-12. Het zinderde in sporthal Ter Aa in Erp. Voor de neutrale toeschouwer was het smullen; voor de Erpse supporters was het nagelbijten. Monique vd Ven zorgde voor wat lucht door een doorloopbal te scoren en het verschil naar twee doelpunten te brengen. De strafworp van Janine Delisse gaf een 15-12 tussenstand. De mooie aanvallen kwamen weer terug, maar de kansen werden niet afgerond. DDW bleef zich vastbijten en scoorde een vrije bal en een kort schot waardoor er voor de tweede keer slechts 1 doelpunt verschil op het scorebord stond. Ingrid Claasse scoorde twee verwoestend mooie afstandsschoten. De koelbloedigheid van Janine Delisse bij het nemen van de strafworp was heel belangrijk, terwijl het DDW-publiek luid joelde vanaf de tribune; 18-15 voorsprong voor De Korfrakkers. In de laatste minuten kwam Anke Verstraten het team versterken en dat bracht rust in het team; ze kent de klappen van de zweep. Jet van Gerwen en Monique v.d. Ven verzilverden beiden nog een afstandsschot wat toch nog een ruime voorsprong als eindstand opleverde: 20 -15.
 
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee, Swift uit Velden, op het programma.
 
Stand aan kop:
1. De Korfrakkers 11-17
2. Swift 11-16
3. Be Quick 11-15
4. DDW 11-13