Ga terug

Het weekeinde van 11 en 12 maart stond, behalve een heerlijk lentezonnetje, eigenlijk alleen maar in het teken van winnen!

Zaterdag 11 maart zat de sporthal in Venray om 10.00 uur al bomvol met enthousiaste, fanatieke en zenuwachtige ouders, grootouders en vriendinnetjes. Aspiranten C1 speelde hun halve finale tegen de kampioen Rosolo om een plaats te bemachtigen in de finale om het Nederlands Kampioenschap. De trainer en de speelsters waren tot in de puntjes voorbereid op tegenstander Rosolo, de kampioen in de reguliere competitie. Er was niks te verliezen; de dames konden alleen maar winnen. En dat gebeurde; in een formidabele wedstrijd won de C1 met 5-3. Achteraf zou Jacques Kop Jansen zeggen dat dit de mooiste wedstrijd van het gehele weekeinde was. In de finale tegen Dakos was duidelijk dat alle pijlen waren gericht op die eerste wedstrijd en er werd nipt verloren. De speelsters waren trots en ongelofelijk blij met hun prestatie. Hun zilveren medaille droegen de meiden met recht met gouden glans.

Om 16.00 uur speelde Junioren A1 hun kruisfinale tegen Rosolo. Op miraculeuze manier heeft het talententeam zich in de kruisfinales gespeeld. Waar 5 weken voor het einde, degradatie nog mogelijk was, maakte een goede reeks met als piek de wedstrijd tegen de Peelkorf, het vooruitzicht op een finaleplaats realiteit. Helaas kon er in de wedstrijd geen vuist gemaakt worden om collectief te strijden voor de winst. Waar in de competitie de marges klein bleven, moest het verlies onder ogen gezien worden. Een strakke voorbereiding ten spijt: Je hebt nu eenmaal van die dagen en deze zaterdag was er één.

Het toetje van deze finaledag, die geheel werd opgefleurd door de Erpse cheerleaders, was de finale in de reserve topklasse van senioren 2 tegen DDW 2. Een wedstrijd met twee gezichten. Een dominant Korfrakkersteam, dat in het begin niet uit kon lopen, met daar tegenover het team van DDW dat alles in de strijd gooide (waarbij korfbal ondergeschikt was) om de Korfrakkers te ontregelen. Het is voor het publiek natuurlijk smullen als de scores over en weer zorgen voor een spannende eindstrijd. Pas in de tweede helft konden de Korfrakkers laten zien waarom ze nummer 1 in de competitie waren en ook echt de beste waren in de hun klasse. Mooie aanvallen, maar vooral ook individuele kwaliteiten maakten uiteindelijk het verschil. Als korfballiefhebber is het super mooi als passie voor de sport en het spel wint. De Korfrakkers wonnen met 16-12. Na een heerlijke maaltijd bij ’t Schansoord bleef het nog lang onrustig in Erp en omstreken.

Een aantal speelsters van het tweede moesten wel scherp blijven, want op zondag 12 maart stond de tweede play off wedstrijd van senioren 1 tegen Be Quick 1 op het programma. De eerste wedstrijd in Erp was gewonnen met 23-18 en de drive om de “best of three” in twee wedstrijden af te ronden was meer dan groot. In de sporthal van Be Quick zit het publiek bijna letterlijk in het veld. Dat betekent zeer veel onrust voor de speelsters, maar ook om goed te coachen. De wedstrijd was heel spannend. Qua score ging het redelijk gelijk op. In de loop van de tweede helft nam Be Quick het voortouw met mooie afstandsgoals en op 1.42 minuten voor het einde stond de stand op 12-10 in het voordeel van de BlauwWitten…………………… en toen gebeurde er iets.

Waar Be Quick het hoofd niet goed gebruikte om de wedstrijd uit te spelen, kwam de winnaarsmentaliteit van De Korfrakkers naar boven. Het blauwwitte publiek begon al voorzichtig te zingen dat ze dinsdag weer naar Erp zouden komen (voor die derde wedstrijd) en dat werkte als een rode lap op een stier. Twee verwoestend, zuivere afstandsschoten van Janine resulteerden in doelpunten en bij een stand van 12-12 floot scheidsrechter Sparreboom af voor een verlenging van 5 minuten. Be Quick kon hun aanvallen niet meer afronden met een doelpunt, maar in de allerlaatste minuut scoorde Ingrid de winnende, 13-12.

Geen goede wedstrijd maar wel met een maximaal resultaat. Op zaterdag 18 maart om 19.30 uur spelen we in het Indoorsportcentrum in Eindhoven de finale om het Nederlands Kampioenschap in de zaal. Dé wedstrijd waar je het hele jaar voor gaat en ook knoeperhard voor werkt. De tegenstander komt uit de “best of three”, die op 14 maart nog werd gespeeld: DDW of Swift.
Zaterdag 18 maart om 19.30! Zorg dat je erbij bent.