Ga terug
Velden, zondag  14 mei. Met De Korfrakkers als koploper en Swift als runner-up een interessante strijd om de koppositie. De vorige wedstrijd dat deze twee teams elkaar troffen was de zaalfinale die ruimschoots door de Erpsen werd gewonnen. Een plaats in de kruisfinales staat niet meer op het spel. Daar zijn beide teams al van verzekerd. De kaarten moeten echter nog op de juiste volgorde worden geschud.

Swift begon het beste aan de wedstrijd en kwam in de beginfase op een 2-0 voorsprong. De Korfrakkers kwam goed terug tot 2-2. In het vervolg ging de wedstrijd gelijk op. Maar de ruststand gaf toch weer een kleine voorsprong van 8-6 in het voordeel van Swift aan.

Ook na rust kwamen de Limburgsen het beste uit de startblokken. Het was Swift dat 3 keer achter elkaar wist te scoren. De Korfrakkers had mooie aanvallen maar deze werden niet beloond met een doelpunt. In deze fysieke wedstrijd wisten de Erpsenniet meer in het kielzog van Swift te komen. Daardoor eindigde de wedstrijd met 13-9 in het voordeel van Swift. Door deze uitslag werd het stuivertje wisselen aan kop en is Swift de nieuwe koploper. De Korfrakkers volgt op 1 punt. DDW volgt op 2 punten en Be Quick op 3 punten van de koploper. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan de gehele top 4 nog van positie wisselen.

Volgende week speelt De Korfrakkers een thuiswedstrijd tegen DDW om 18:00 uur.