Ga terug
Hooge Mierde, zondag 8 april. Vandaag stond de wedstrijd De Korfrakkers tegen DDW op het programma. Op papier altijd een lastige tegenstander. DDW is niet voor niets de regerend veldkampioen. Het was belangrijk om de winst mee naar Erp te nemen zodat de aansluiting bij de top 4 bevestigd werd.

Om 15.00 uur klonk het fluitsignaal. De Korfrakkers begon niet scherp. Verdedigend stond het niet strak waardoor DDW kansen kreeg. DDW maakte de kansen niet af, en daardoor nam De Korfrakkers de voorsprong door een one-hander van Monique van de Ven. Het was erg zoeken naar goede kansen. DDW begon de kansen nu wel af te ronden en liep daarom uit naar een voorsprong van 4-2. Door hard werken nam De Korfrakkers de voorsprong weer over maar het lukte niet om een gat van 4 doelpunten te maken. De rust werd ingegaan met een nipte 10-11 voorsprong voor de Erpsen.

De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld, en het lekkere zonnetje maakte het extra zwaar. Na rust werd de voorsprong meteen vergroot door een mooi schot van Linda van Sleeuwen. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was de stand gelijk: 15-15. De tactiek werd aangescherpt en er werd gevochten voor de winst. De slotfase was voor De Korfrakkers en trok de winst uiteindelijk naar zich toe met 15-18. De 2 punten gingen mee naar Erp en dat was het belangrijkste. De Korfrakkers heeft zich de top 4 ingevochten en staat nu op de 3e plek.