Ga terug
Nederlands Kampioen mogen worden in de zaal; het beste scenario voor Monique voor haar laatste finale en samen nog lang nagenieten. Het staat in schril contrast met de werkelijkheid van alledag. Dat betekende deze week concreet weer buiten trainen; in de regen en in de kou. De focus verleggen naar de tweede helft van de veldcompetitie, want uiteindelijk hebben we als team het doel om ook te gaan voor een titel op het veld.

De eerste wedstrijd die op het programma stond, was de thuiswedstrijd tegen Spes. De heenwedstrijd werd nog verloren en dat wilden de speelsters en coach toch niet nog een keer laten gebeuren. Gelukkig was de temperatuur goed en een klein lentezonnetje was te zien toen de wedstrijd begon. Het is wel wennen dat het veld weer groter is dan in de zaal, maar vooral ook dat het tempo in de wedstrijd lager ligt omdat er niet gespeeld wordt met de schotklok.

De wedstrijd begon ook in een laag tempo; de score werd in de eerste minuut geopend door Ingrid Claasse uit een vrije bal. Spes kon de eerste tien minuten goed bijblijven; ze hebben veel lengte in hun team waardoor de rebound vaak voor Spes was. In de 17e minuut werd de 6-3 gescoord door Monique van de Ven, die de gehele wedstrijd goed op schot was. De ruststand was 9-5; Meteen na rust maakte Eline Kerkhof 10-5, maar ook Spes bleef de tweede helft scherp. Het verschil werd kleiner omdat Spes van afstand raak schoot. De marge werd in de 19e minuut teruggebracht tot 3 doelpunten, 15-12. De wedstrijd kabbelde voort; de schwung was verdwenen. Pas in de 34e minuut scoorde Spes weer en werd de eindstand op 15-13 gezet.

De overwinning in de eerste wedstrijd was het belangrijkste. De komende week staat de uitwedstrijd op gras tegen DDW op het programma. De komende week weer volle bak trainen;
Langzaam ebt het euforisch gevoel van de best of three en de vooral de zaalfinale weg.