Ga terug
Erp, zaterdag 26 mei. In een bloedhete zon ontving De Korfrakkers Swift uit Velden; op dat moment nog de koploper in de competitie. Maar het verschil tussen nummer 1 en nummer 4 is maar 1 punt met daarachter nummer 5 ook weer op 1 punt. Elke wedstrijd moet dus gewonnen worden.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor De Korfrakkers, maar helaas kon het overwicht niet worden uitgedrukt in doelpunten. De verkregen voorsprong van 4-0 bleef heel lang op het scorebord staan. Het lukte Swift ook niet om een tegengoal te scoren; hun eerste goal viel pas ver in de eerste helft. De rust werd in gegaan met een comfortabele voorsprong.

De focus richting het einde van de competitie werd steeds groter; daar waar de prijzen verdeeld gaan worden, neemt de wedstrijdbeleving toe. De strijdlust bleef groot, maar Swift kon in de tweede helft wel dichterbij komen door verdedigende foutjes aan Erpse zijde. De stand werd zelfs door Swift gelijkgetrokken naar 6-6 en de Limburgse dames konden zelfs op voorsprong komen. Gelukkig vielen bij De Korfrakkers aan het einde van de wed- strijd de doelpunten wel. Nadat er 7-7 op het scorebord stond konden de twee bevrijdende tre ers worden gemaakt en de winst met 9-7 was een feit.

De laatste competitieronde moet de eerste vier gaan bepalen; het is nog de vraag of De Korfrakkers de kruisfinale gaat halen. De Erpsen zullen zelf moeten winnen en verder zijn ze afhankelijk van de andere uitslagen.
De lijst wordt aangevoerd door Be Quick en Spes met 18 punten gevolgd door Swift met 17 punten, DDW en De Korfrakkers met 16 punten.