Ga terug

Aspiranten B1 bezwijken niet onder de druk


Het is 11.00 uur zondagmorgen in Roermond, iedereen is er klaar voor, de speaker, de pupillen voor de line-up, het publiek, de coaches Janine en Chantal en bovenal de speelsters van de B1.
Na de verloren zaalfinale tegen Peelkorf is het wederom de ploeg uit Ysselsteyn tegen wie ze het moeten opnemen.
 
De start is stroef en door wat foutjes in de verdediging is het Peekorf dat op een 2-0 voorsprong komt.  Oei oei toch niet weer zo'n wedstrijd wordt er langs de lijn gefluisterd. Want met de laatste competitiewedstrijd werd nog ruim gewonnen maar ja, dat is geen finale. Maar langzaamaan wordt het beter en is het Lisa Hendriks die met een afstandschot de 2-1 op het scorebord zet.  Het veldspel van onze B1 is duidelijk beter maar de scheidsrechter ziet veel  "kleine" overtredingen wat vaak een vrije worp oplevert voor De Peelkorf. Gelukkig is het weer Lisa Hendriks die gelijk maakt en wordt het een echte wedstrijd. Na de 3-3 door Amber wordt het nog net voor rust 3-4, wederom Lisa Hendriks, voor onze meiden en kan men zich op gaan maken voor de 2e helft.
 
Vrij snel na de rust is het Milou die strafworp verzilverd en staat de stand op 3-5. Nu doordrukken.....  maar dat lukt net even niet. Is het toch de spanning? In ieder geval is het spel te gehaast en gaan de
ballen er allemaal net niet in.  En dan weet je, dan scoort de tegenstander.  Helaas scoren zij ook de 6-5 en de 7-5 dus is er weer werk aan de winkel. Het wordt zwoegen, bikkelen en heel hard samen werken.  De coaches wisselen en dan is het Nikki die van afstand haar bal er eindelijk in ziet gaan. Nog ééntje dan is het weer gelijk. De spanning loopt op langs de kant en het Erpse publiek zou de bal er bijna inkijken.  Sommige beginnen zelfs te ijsberen. De verdediging doet het slim en pakt elke keer de ballen af van hun tegenstander zodat ze het in de aanval opnieuw kunnen gaan proberen. En als Evie een halve minuut het risico neemt om haar dame te laten schieten pakt Laura resoluut de rebound. De laatste kans op een doelpunt. Nikki legt nog één keer aan...... op de rand.......... Lisa Ceelen pakt de rebound en met nog 15 seconden te gaan pakt ze haar kansje en SCOORT!
GOOOOAAAAAAL

Kort daarna fluit de scheidsrechter af en is er de verlenging. Opnieuw 2 x 5 minuten spelen. Maar Peelkorf is geknakt en al vrij snel scoort Nikki haar 2e doelpunt, ze zijn los. Daar is Lisa Ceelen weer met een bijna identiek doelpunt als die hele belangrijke net voor tijd. 7-9 voorsprong. Toch is men langs de kant nog niet gerust. En terecht, want Peelkorf krijgt een strafworp, die wordt gemist maar mag worden overgenomen want iemand stond binnen de afstand. De dame neemt 'm nogmaals en een diepe zucht volgt als ook die niet door de korf valt. Nu slim uitspelen en is de tijd onze vriend.
Wat een bevrijding als dan het verlossende fluitsignaal klinkt; NEDERLANDS KAMPIOEN
Een terechte winnaar die op het juiste moment de korf nog wist te vinden door te spelen als een echt team, waarin door iedereen heel hard gewerkt werd.
 
Dit team straalde uit een echt team te zijn.  Klasse Neel, Amber, Maartje, Lisa C, Juul, Evie, Nikki, Lisa H, Milou en Laura.
 
Goed gedaan coaches Janine en Chantal