Ga terug
Want dat was het; een heel mooi weekend. Op zaterdag plaatsten Aspiranten B1 zich op de laatste dag voor de finaledag voor het Nederlands Kampioenschap.

Aspiranten C1 was al zeker van deelname. Junioren A1 speelde zich uitdrukkelijk in de kijker en plaatste zich als nummer 2 van de competitie voor de kruisfinale die zaterdag in Erp wordt gespeeld om 18.30 uur. Bij winst in de kruisfinale zal A1 na flink wat jaren van afwezigheid weer in de juniorenfinale staan in Eindhoven op 6 april.

Op zondag was de druk erg groot; de kruisfinale van senioren 2 en de eerste wedstrijd in de play offs voor senioren 1. Beide teams speelden tegen Swift. Voor senioren 2 was de druk groot. 1 wedstrijd bepaalt of je seizoen kan slagen of – ondanks de eerste plek in de competitie – totaal in duigen valt. Vorig seizoen zat nog in ons geheugen. Als favoriet werd toen begonnen, maar uiteindelijk werd de wedstrijd verloren. De eerste helft was moeizaam. Er werden flink wat kansen gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over. Met 5-2 op het scorebord was het rust. De tweede helft bleef spannend, ook werd uitgelopen tot 3 of 4 doelpunten verschil. Swift bleef dichtbij en scoorde steeds die treffer, om enigszins aansluiting te houden. De wissels van coach Maaike van Oort vielen heel goed in en de wedstrijd kantelde. Alle neuzen stonden weer dezelfde kant op en vooral kwam de kwaliteit van de speelsters bovendrijven. In korte tijd lieten ze zien dat ze een plek in de finale gewoon verdienen. De eindstand was 12-6.

Zaterdag 30 maart spelen ze om 16.15 uur de finale in Venray en de tegenstander is DDW 2.

Om 14.30 uur stond evenals vorige week de thuiswedstrijd van senioren 1 tegen Swift 1 op het programma. Een kruisfinale is een wedstrijd op zich; resultaten van de competitie tellen niet meer. Alle speelsters waren zich dat heel goed bewust en de eerste aanval ging voortvarend van start.

Binnen 2 minuten stond er 2-0 op het scorebord. De 3-0 kwam voordat Swift met hun eerste kansje tot scoren kwam. Meteen daarna maakten zij de 3-2. Het initiatief bleef in de eerste helft bij De Korfrakkers en bij rust was er een voorsprong van 8-4.

In de tweede helft bleef de voorsprong op Swift; groeide zelfs naar 6 doelpunten in de 15e minuut van de tweede helft. Daarna werd de focus even losgelaten en maakte Swift drie doelpunten uit drie strafworpen. De spanning in de wedstrijd begon op te lopen en hier profiteerde Swift meer van. De duels werden steeds fysieker en gingen vaak over het randje. Scheidsrechter Foolen zat daar kort op. De Korfrakkers creëerde veel kansen maar kwam niet tot doelpunten. Twee minuten voor tijd maakte Swift nog 14-12, maar een Erps gescoorde strafworp zette de eindstand van 15-12 op het scorebord.

De tweede wedstrijd in de play offs is zondag 31 maart om 14.00 uur in Velden.

Dus al met al een prachtig weekend, maar we kopen er nog steeds niks voor. Volgend weekend wordt heel belangrijk voor iedereen. Alles of niets; daar wil je toch bij zijn.