Ga terug
Het is niet dat de zaalperiode niet leuk is, integendeel zelfs. De meeste korfballers zullen de zaal prefereren boven het veldkorfbal. Toch is het weer fijn om buiten bezig te zijn. Zoals de koeien weer de wei in mogen, zo arriveren wij weer op ons stekkie aan de Watermolenweg.
Als dan ook nog eens het eerste lentezonnetje schijnt is het echt genieten om iedereen weer op het veld te zien. De velden liggen er prachtig bij en in de winter is er hard gewerkt door "onze mannen" om de accommodatie te verbeteren.  Een tassenrek, nieuwe bankjes, stoep aangelegd, een poortje erbij, een handig hulpmiddel om de zware voetplaten te verplaatsen, diezelfde voetplaten bekleedt met kunstgras, de keuken aangepast en het nieuwe scorebord geïnstalleerd. Bij een doelpunt zal er nu GOAL GOAL GOAL verschijnen. Hard gewerkt mannen bedankt!
 
Ook is er hard gewerkt door de dames tijdens de zaalcompetitie. Sommige konden dat bekronen met een kampioenschap, maar zeker alle teams zijn gegroeid en beter geworden. Helaas waren er ook enkele teams die het echt heel zwaar hadden door een scheve competitie-indeling, waardoor ze tegen te grote, oudere meiden moesten ballen. De TC heeft er alles aan gedaan om dit leed te verzachten en om ze nu beter ingedeeld te krijgen.

Veel plezier beleefde iedereen weer tijdens de zaalfinale in Eindhoven en de wedstrijden daar naartoe.Het was volle bak in Ter Aa tijdens de play-off wedstrijden. Wat een spanning en wat een sfeer. Speelsters, begeleiding, supporters en vele vrijwilligers. TOP!  Dat was echt genieten.
 
Met dat trotse gevoel nu dus weer naar buiten. Nog lekker twee maanden korfballen en in de maand juni nog vele andere activiteiten. Er staat nog van alles op de planning maar stiekem zijn er ook al veel vrijwilligers bezig met het volgend seizoen.  De TC, de scheidsrechterscommissie, de activiteitencommissie, het bestuur en de groep leden die de clubavonden bezoekt van Elles & Ellen. Daar gaat het vooral over de toekomst van De Korfrakkers. Wil je daar ook over meedenken en praten? Sluit dan aan op woensdag 20 april in het clubgebouw.
 
Wauw wat heb ik er weer zin in!!
 
Jullie voorzitter
Dainne Oppers

Daar zit je dan als nieuwbakkenvoorzitter op de tribune in Eindhoven tussen al onze oranje supporters. Trots zie je dan dat onze versierploeg weer erg haar best heeft gedaan om de eerste slag te slaan en de mooist versierde tribune te creëren. Dat ons vak dan ook nog voller zit dan die van onze concurrent is de tweede slag. Nu was het wachten op de mokerslag van onze toppers op het veld. Inmiddels is bij iedereen het vervolg bekend van deze finale en kunnen we terugzien op een geweldige happening barstensvol emoties, spanning, ontlading en een enorm saamhorigheidsgevoel. Het lijkt misschien voor een buitenstaander niet meer bijzonder wat er bij De Korfrakkers gebeurd maar dit blijft het elke keer weer opnieuw. Geen enkel succes komt zonder offers en dieptepunten.

Als Korfrakkerskenner  kan ik zeggen dat het ook dit keer weer het geval was. Er wordt op alle fronten binnen de club hard gewerkt om dit soort successen mogelijk te maken. In de eerste plaats door de trainers en de speelsters die zich direct aan dit succes mogen binden maar zeker ook door heel veel andere personen binnen de club. Heel veel vrijwilligers zijn wekelijks bezig om het mogelijk te maken dat we blijven groeien als club. Groeien in de letterlijke zin van het woord maar ook groeien in de dingen die we doen. Verbeteren is een drive. Denk aan de mensen die zich bezig houden met de zaalwacht en schotklok. Zij investeren hierin zodat het mogelijk is voor ons vaandelteam dat ze deze wedstrijden op topniveau kunnen spelen. Ook onze pr-commissie kan niet gemist worden, alle pr rondom de vereniging zorgt voor bekendheid. Wat te denken van alle jeugdtrainers die ervoor zorgen dat er continue nieuwe aanwas blijft komen. En onze scheidsrechters die het mogelijk maken dat ook onze andere teams kunnen korfballen. Want het moge duidelijk zijn, onze Topsport afdeling is enorm belangrijk binnen de club maar de teams in de breedtesport niet minder belangrijk. Zij zorgen voor de sfeer en leefbaarheid van De Korfrakkers. 

Het succes van afgelopen zaterdag is dan ook het succes van de hele club en geeft weer een enorme boost aan vele vrijwilligers om net dat stapje extra te zetten. Dat voel je en dat inspireert anderen ook weer om mee te doen. Daarom is trots het juiste woord op dit moment wat ik voel voor deze club. Gaat alles halleluja dan ?  Nee hoor, echt niet. Op diverse fronten wordt er gewerkt om commissies optimaal te laten functioneren. Iedereen is daarbij belangrijk en het is fijn zijn als dat door iedereen ook zo ervaren wordt.  Daar kan elk lid ook zelf een beetje aan bijdragen door mee te doen en actief lid te zijn. Dan zullen successen als deze maar ook successen op andere gebieden haalbaar blijven.
 
Met het volgende evenement in aantocht kunnen we uitkijken naar weer een mooi hoogtepunt. Hopelijk op sportief vlak maar zeker op organisatorisch gebied. Na het succes van vorig jaar is een grote groep alweer maanden actief voor het Nederlands Kampioenschap Veld 2015. Voor de 2e keer zullen we dit organiseren om nóg grootser uit te pakken. Het doel is om het dameskorfbal beter op de kaart te zetten, om teams het gevoel te geven dat een veldfinale ook een mooie happening is en om ons als Korfrakkers goed te presenteren. Dus heb je zin om hier ook deelgenoot van te zijn? -Meldt je dan aan bij Elles vd Heijden :  ellesvdheijden@hotmail.com  want je bent van harte welkom. Samen is het leuker- !   

Jullie voorzitter Dainne Oppers