Ga terug
Velden, zondag 3 april. De zaalcompetitie is inmiddels met veel succes afgerond door De Korfrakkers met de nationale titel. Vandaag begon de tweede helft van de veldcompetitie. De teams die zich in de halve finale van de zaalcompetitie hadden gespeeld voeren halverwege ook de lijst aan in de veldcompetitie. De volgorde is niet hetzelfde maar daarin kan nog van alles gebeuren. De Korfrakkers vervolgt de veldcompetitie als nummer twee tegen Swift dat vierde staat. Het zonnetje stond stralend aan de hemel en met scheidsrechter Van Dongen werd de wedstrijd ingefloten.
 
Vanaf minuut één was het duidelijk dat het een wedstrijd ging worden waarbij beide teams geen stro lengte aan elkaar gingen geven. De scores gingen gelijk op en als Swift wist te scoren kwam er een tegendoelpunt vanuit Erp en vice versa. De rust werd ingegaan met een 7-6 voorsprong voor de dames uit Velden.

Na rust werd het voor het publiek interessanter met veel mooie doelpunten, aanvallen en grote strijd tussen de Limburgse en Brabantse dames. Swift wist na rust uit te lopen naar een voorsprong van vier doelpunten, maar De Korfrakkers wist deze voorsprong voor Swift om te buigen in een Erpse voorsprong door zes doelpunten achter elkaar te scoren. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en De Korfrakkers ging er met een eindstand van 16-17 met de twee punten vandoor.

Aankomende week spelen de dames van De Korfrakkers hun eerste thuiswedstrijd op de zaterdagavond om 17.00 uur tegen de dames van Spes uit Milsbeek.